Stokerij Texel
Welkom op onze website

Ocean Aged TX Gin.

 

Ocean Aged TX Gin is een nieuwe exclusieve Gin van Stokerij Texel. De alom geliefde TX Gin wordt nu gelagerd op refurbished franse eikenhouten rode wijn vaten. De vaten worden vervoerd per zeilschip naar de andere kant van de oceaan en terug. Deze wijze van lageren zorgt voor een unieke uitgebalanceerde volwassen smaak, vergelijkbaar met een drank die 8 maal zo lang heeft gelagerd.

Achtergrond informatie.

Amerikaanse Kentucky bourbon was en is een begrip. De drank is voller en zachter van smaak. Hoe komt het dat juist in die omgeving de drank zo goed is? 

Het vervoer per boot bleek een van de belangrijkste oorzaken voor de verfijnde smaak van Kentucky bourbon. Distilleerders vervoerden hun drank op platbodems op de rivier de Ohio en de Mississippi tot ver beneden New Orleans. Het bleek dat na een lange reis over deze rivieren de vervoerde drank veel beter smaakte dan bij aanvang.

Hogere temperaturen zoals in de tropen en de beweging van de oceaan zijn mogelijk de oorzaak voor het versnellen van het verouderingsproces. Men stelt dat drank op deze wijze vervoerd tot 8 maal sneller verouderd dan gelagerde drank op land.

Ocean aged TX Gin bestel je in de webshop

Met dit bijzondere principe wordt op vat gelagerde TX Gin per zeilschip naar de evenaar gestuurd. Ocean Aged Gin  gaat direct van het vat in de fles.  De onverdunde versie heeft een alcoholpercentage van rond de 70% en wordt verkocht als Captains Gin. De reguliere versie heeft een alcoholpercentage van 44%. Elke fles heeft informatie over de oorsprong van de drank en bevat een uitgebreid reisverslag.

Eenmaal op de kade is het vat aangeslagen en in restaurant 't Pakhuus
door een select gezelschap aan een proeve van bekwaamheid onderworpen:
'
Het fruitige van cognac, het eikenhout van whisky, de kruidigheid van gin.'

'Wat meteen opvalt is de geur, een volle kruidige geur met tonen van vanille, karamel, wijn, eiken en koriander.'

'Het is een gerijpte gin met een geheel eigen karakter.'

'De smaak is verfijnd zacht en zoet. De afdronk is geurig en pittig.' 
'

Ik heb niet eerder iets dergelijks geproefd. Ocean aged TXGin is een drank die elementen heeft van whisky, gin en cognac maar eigenlijk niet is te vergelijken. '